2018.FebruŠr.25 | MŠtyŠs napja van.
Megye :   Keresűszů : Csak kulcsszů. Csak Nťv. KategůriŠk :
÷sszes kategoria
Belťpťs
FelhasznŠlů nťv :
Jelszů

Online cégkatalógus

Konténerek
autókereskedés
T√°ncsics Mezőgazdas√°gi Zrt
suzuki
AGRO-LŐRINC Termelő- Kereskedelmi √©s Szolg√°ltat√≥ Kft
√Āgosta Hotel
suzuki autó
Zaci Szoft Kft
Bovi-Trio Mérnöki és Szolgáltató Kft
autókereskedés

 

<<< Vissza

  Cťg neve :
Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítvány
  CŪme :
  3529 Miskolc, Bocskai Istv√°n u. 6.
  Telefon :
  (06-46) 416-622, (06-30) 415-2505
  Fax :
  (06-46) 416-622
  E-mail cŪm :
  blaci@bontaalap.axelero.net
  weboldal cŪme :
 
  2. weboldal cŪme :
 
  MinõsŪtťs :
 
  MŠrkanťv :
 
  Cťg leŪrŠsa :
  Ad√≥sz√°munk: 18400151-1-05
Banksz√°mlasz√°munk: 10102718-43016100-00000001

Az Alap√≠tv√°ny ind√≠t√°sakor az volt az elk√©pzel√©s, hogy ha egy gyermek √©let√©t siker√ľl megmenteni, m√°r meg√©rte. M√°ra m√°r ez sokszorosan siker√ľlt, de m√©g nem el√©g,‚Ķ..m√©g nem!

Az Alap√≠tv√°ny 1990-ben az√©rt j√∂tt l√©tre, hogy a magyarorsz√°gi leuk√©mi√°s √©s daganatos gyermekek gy√≥gy√≠t√°s√°nak √©s csontvelő-transzplant√°ci√≥j√°t megval√≥s√≠tsa. Ezen fel√ľl lak√≥helyi megk√ľl√∂nb√∂ztet√©s n√©lk√ľl az ilyen betegs√©gben szenvedő gyermekek gy√≥gy√≠t√°sa, elk√ľl√∂n√≠tett anyagi lehetős√©g f√ľggv√©ny√©ben. 1994-ben, a c√©lkitűz√©seknek megfelelően az Alap√≠tv√°ny √°ltal megv√°s√°rolt berendez√©sekkel l√©trej√∂tt a B. A. Z. Megyei K√≥rh√°zban a csontvelő-transzplant√°ci√≥, amely 1995-től folyamatosan műk√∂dik.
Az Alap√≠tv√°ny anyagi eszk√∂zei kiz√°r√≥lag a leuk√©mi√°s √©s daganatos gyerekek gy√≥gy√≠t√°s√°ra hasznos√≠that√≥k. Az anyagi javakat egyre korszerűbb műszerekre √©s berendez√©sekre, valamint adminisztr√°ci√≥s eszk√∂z√∂kre √©s a k√∂zforgalmaz√°son k√≠v√ľli gy√≥gyszerek, beszerz√©s√©re ford√≠tja. A kurat√≥rium d√∂nt√©se alapj√°n rendelkez√©sre bocs√°tott anyagi eszk√∂z√∂k ford√≠that√≥k tov√°bb√° az oszt√°lyon eredm√©nyesen nem kezelhető betegek k√ľlf√∂ldi gy√≥gykezel√©s√©re, illetve orvosok √©s nőv√©rek szakir√°ny√ļ k√©pz√©s√©hez val√≥ hozz√°j√°rul√°sra. Rendk√≠v√ľli esetben (r√°szorults√°g) a gy√≥gykezelt betegek kisebb, egyszeri adom√°nyban r√©szes√≠thetők. K√∂zvetlen√ľl haszn√°land√≥ fel az alap√≠tv√°ny c√©lj√°ra az a juttat√°s, amelynek felhaszn√°l√°s√°t adom√°nyoz√≥ja √ļgy hat√°rozta meg. Az alap√≠tv√°ny a t√°rgyi eszk√∂zeinek jelentős r√©sz√©t műk√∂d√©sre √°tadta a B.A.Z. Megyei K√≥rh√°znak, mely √ľzemelteti, de nem idegen√≠theti el, √©s nem is √©rt√©kes√≠theti azokat. Minderről hivatalos szerződ√©s k√©sz√ľlt a k√©t f√©l k√∂z√∂tt. A rehabilit√°ci√≥s tev√©kenys√©get is műk√∂dteti, mely abb√≥l √°ll, hogy a gy√≥gyul√≥ban l√©vő gyermekeknek minden √©vben megszervezi nyaraltat√°s√°t, t√°boroztat√°s√°t √©s az oszt√°lyon hossz√ļ ideig tart√≥zkod√≥, kezel√©s alatt √°ll√≥ betegeket megaj√°nd√©kozza (mikul√°s, kar√°csony, gyermeknap, sz√ľlet√©snap, n√©vnap stb.).
  Cťg termťkei :
 
  ‹zleti ajŠnlat :
  gy√≥gy√≠t√≥, eg√©szs√©g√ľgyi rehabilit√°ci√≥s tev√©kenys√©g, eg√©szs√©g√ľgyben haszn√°latos műszerek, eszk√∂z√∂k beszerz√©se, a korszerűbb gy√≥gy√≠t√°si felt√©telek megteremt√©se, kultur√°lis tev√©kenys√©g, szoci√°lis tev√©kenys√©g, leuk√©mi√°s √©s daganatos gyermekek csontvelő transzplant√°ci√≥j√°nak helyi megval√≥s√≠t√°sa, leuk√©mi√°s √©s daganatos gyermekek gy√≥gy√≠t√°si felt√©teleinek min√©l magasabb szintű megteremt√©se, fejleszt√©sek megval√≥s√≠t√°sa, korszerű műszerek, eszk√∂z√∂k beszerz√©se, szakmai tov√°bbk√©pz√©sek t√°mogat√°sa min√©l magasabb szintű gy√≥gy√≠t√°s √©rdek√©ben, leuk√©mi√°s √©s daganatos gyermekek seg√≠t√©se, √©letminős√©g√ľk jav√≠t√°sa, gy√≥gyult √©s a gy√≥gyul√≥ban l√©vő gyermekek rehabilit√°ci√≥ja, rendk√≠v√ľli (r√°szorults√°g) eset√©ben a gy√≥gykezelt betegek kisebb, egyszeri adom√°nyban r√©szes√≠t√©se, adminisztr√°ci√≥s √©s h√≠rad√°stechnikai eszk√∂z√∂k v√°s√°rl√°sa, v√©rk√©p-meghat√°roz√≥ g√©p,hematol√≥giai automata v√°s√°rl√°sa, gy√≥gy√°szati eszk√∂z√∂k beszerz√©se (inf√ļzi√≥s pump√°k, √°llv√°nyok, inkub√°tor, gy√≥gyszeradagol√≥, nagy pontoss√°g√ļ gy√≥gyszerm√©rleg, gőzsteriliz√°tor, betegőrző monitor, t√©rfigyelő rendszerek stb‚Ķ) √ļjabb steril szoba l√©tes√≠t√©se, az Oszt√°ly teljes klimatiz√°l√°sa, valamint a b√ļtorzat√°nak cser√©je √©s kiszolg√°l√≥ berendez√©sek v√°s√°rl√°sa (mos√≥g√©p, hűtőszekr√©ny, telev√≠zi√≥k stb‚Ķ.) adminisztr√°ci√≥s √©s orvosi műszerek √°lland√≥ fel√ļj√≠t√°sa, korszerűbbekre val√≥ cser√©i, rehabilit√°ci√≥s tev√©kenys√©gen bel√ľl: a gyerekek t√°boroztat√°sa, megaj√°nd√©koz√°sa, valamint oktat√°si eszk√∂z√∂k biztos√≠t√°sa stb‚Ķ r√°szorults√°g alapj√°n seg√©lyek a kezelteknek, valamint a nőv√©rek √©s orvosok tov√°bbk√©pz√©s√©hez hozz√°j√°rul√°s
Kťpek a cťgrűl